”For mig handler det om, at vi som forældre, institution og lokalområde kan kommunikere og samarbejde om børns trivsel. Det er vigtigt, at vi er forebyggende og reflekterende. Det mener jeg, vi altid kan blive bedre til. Nutiden er ikke altid nem for børn og unge, og det kan være svært, at vælge de ”rigtige” fællesskaber fra og til, da det hurtigt kan have en effekt på deres trivsel. Derfor er det vigtigt at vi, i samarbejde, får skabt positive fællesskaber, med plads til forskellighed. Fællesskaber, hvor børn og unge har mulighed for vejledning og støtte.”
Mouhammad Bashir, Lærer, Signaturskolen Kvaglund
”Jeg drømmer om at Folkehuset i Kvaglund bliver et sted med plads til børn og unge. Et sted, hvor de kan mødes og skabe relationer på tværs. Jeg drømmer om et folkehus, som børn og unge dagligt vil bruge. Det kunne f.eks. være noget, som de skal hen og passe, så det bliver en del af hverdagen – f.eks. grøntsager, som de har været med til at plante. Jeg håber på et ungdomsrum, hvor der er plads til sociale aktiviteter og at Folkehuset vil blive brugt af skole og daginstitutioner.
I byggeudvalget har vi fokus på, hvordan vi indretter, så børn og unge føler sig velkomne, og det bliver et attraktivt sted for dem. Jeg arbejder til dagligt med børn, og har hjerte for børn og unge – og derfor er det et af mine fokuspunkter i byggeudvalget”.
Majbritt Gøttsche Schmidt, Medlem af Byggeudvalget for Folkehuset Kvaglund.
”Danmark har fået stress – med det mener jeg, at alt, fra forældre, familie og venner, samt vores børn og unge lever en stresset hverdag. Måske er årsagen de høje forventninger til at præstere i samfundet, brugen af sociale medier eller noget helt tredje. Jeg håber på, at Folkehuset i Kvaglund, kan skabe rammer for god trivsel. Et sted, hvor familier, enlige, store som små, kan komme og få et pusterum fra en stresset hverdag. Et hjertevarmt sted, hvor alle er velkommen. Et sted, hvor næstekærlighed og mangfoldighed kommer til sin ret”.
Bitte Antoinette Thorsen, Socialrådgiver studerende og praktikant i 3i1.
”Jeg mener, at vi kan skabe de bedste rammer for, at børn og unge kan trives i Kvaglund ved at indføre nogle af følgende tiltag med fokus på børn og unge:
- Lektiehjælp for børn i alderen 8-13 år og for unge i alderen 13-18 år
- Filmaften og madklub for børn og unge
- Fodboldturneringer på boldbanerne
- Pigeklub
- Cykel- og knallertværksted
- Unge-festival
- Fællesarrangementer for børn og unge
- Legestue for børn og forældre”
Susanne Rønne, tidligere projektchef i Bydelsprojekt 3i1