Kvaglund-drengen Alireza har breaket på top-niveau siden 2003. I dag er han 35 år, og har store drømme for at hjælpe unge godt på vej i livet.
Alireza flyttede til Kvaglund med sin familie i 1989, da han var 2 år gammel. Han har gået på Kvaglundskolen og haft sin opvækst her i Kvaglund. Han oplevede som ung, at der var et godt foreningsliv i området, men manglede noget, der fastholdt de unge. Allerede som 15-årig begyndte han at dyrke breakdance – og det blev et vendepunkt.
”Jeg så en anden elev, der gik en årgang over mig ”breake” (red: dyrke breakdance), og jeg blev fascineret af det fra første øjeblik”, fortæller Alireza. Herefter begyndte han at træne. Han oplevede at breakdance gav ham en mulighed for at udtrykke sig.
I dag har han selv undervist mange unge i breakdance og holdt workshops i hele landet. ”Det er meget givende at undervise unge i breakdance, og være med til at give dem troen på, at de kan noget. Jeg forsøger at lære dem, at når du kan være disciplineret omkring din træning, så kan du også klare meget andet i hverdagen”, fortæller Alireza.
Et positivt forbillede
Han ønsker at vise unge, at breakdance er en måde at udtrykke, hvad man føler. Alireza ser derfor sig selv mere som en coach/mentor end en underviser for sine elever. Han ønsker at være et positivt forbillede for sine elever og give dem et godt fællesskab. ”Vi hepper på hinanden. Vi opmuntrer hinanden. Og som træner står man bagved og viser de uge, at man tror på dem. Og laver de fejl, så lærer man dem, at fejl = læring, og det er et tegn på udvikling”, forklarer Alireza. Det er også noget, han selv har lært hjemmefra, hvor hans forældre altid har støttet ham.
Klar til livet
I 2016 blev Alireza dog opereret pga. en rygskade, og siden har han været nødt til at drosle ned med breakdance. Det var en hård tid. Han følte, at han mistede meget af sin identitet ved at give afkald på breakdance.
Siden har han brugt sin brand for unge til at starte foreningen ”K.L.A.R Academy” sammen med sin forlovede. Her er fokus at skabe robuste unge, der bliver klar til livet. Alireza holder læringsforløb rundt på skoler – det handler om at ”give de unge konkrete værktøjer, der kan være med til at øge trivsel, motivation, faglighed samt det sociale liv”.
De ældre og de unge
En drøm, han nu går med, er at styrke samtalen mellem ældre og unge. Han mener, at begge grupper kan lære meget af hinanden. ”Det er jo lidt ligesom træer – de unge er nyplantede træer, mens de ældre har rødderne mere solidt plantet”. Alireza håber, at der kan bygges bro mellem generationerne, så de unge og ældre omgås mere. ”Der er så meget vi kan lære af hinanden, hvis vi nærmer os hinanden med nysgerrighed”, slutter Alireza.
Skrevet af Maibritt Thyssen