Nyheder


Gospel INFOGOSPEL-INFOGospelkor INFONogle tanker om VingårdsmandenPernille Sand Folkersen


Aktivitetskalender

Fredag 22/09-2017

09:30 Babysalmesang

17:30 Running Dinner

Fredag d. 22. sept. kl...

Søndag 24/09-2017

10:30 Gudstjeneste ved Jakob Wilms Nielsen

Temagudstjeneste om Lu...

Tirsdag 26/09-2017

14:30 Tirsdagscafé

Film om Martin Luther<...

[Nyhederne pr. e-mail] [Skriv nyhed]
Årsfesten i Kvaglund Kirke

Den 3. februar afholdt Kvaglund Kirke en årsfest, som tak til alle de frivillige, der udfører et stort arbejde i vores fælles kirke. En af deltagerne er blevet interviewet kort, og fortæller her lidt om sine tanker i forbindelse med årsfesten.

Hvad var det bedste ved årsfesten?
Det bedste ved Årsfesten var at se så mange frivillige, der er med til at gøre vores kirke til en meget levende kirke. Selvom jeg ret ofte (ca. 2-3 gange ugentligt) bevæger mig rundt i vores dejlige hus (= kirken) må jeg sande at der er del ansigter, jeg stadig ikke kender. Det fortæller mig, at vi er en kirke, hvor det bobler og blomstrer med rigtig mange aktiviteter på mange forskellige tider og steder.

Hvilken følelse havde du bagefter:
Dernæst tænker jeg, at det er rigtig flot at alle ansatte og menighedsrådet, ved at lave denne fest påskønner det frivillige arbejde der gøres. Men jeg tænker faktisk også, at det måske er en lidt unødvendig påskønnelse, da det frivillige arbejde for mig bærer lønnen og glæden i sig selv. Det at være sammen med andre om en opgave – det være sig Tirsdagscafe, Alpha eller Elsk Kvaglund, Gudstjenestehjælper eller andet – fællesskabet / glæden ved at være sammen med andre om en opgave er lønnen i sig selv. Så Årsfesten er for mig ikke så vigtig. Det er jo altid hyggeligt at være sammen, få god mad, ”De eneste2” og lovsang. Men for mig dækkes dette behov i stor udstrækning ved Gudstjenesterne og efterfølgende kirkekaffe.
Men jeg synes det var en rigtig dejlig aften, og jeg kommer også igen næstegang 

Hvad gør sådan en aften ved mig?
Lidt svært at svare på…….
Jeg har haft en dejlig aften sammen med dejlige mennesker. Jeg bekræftes i hvor vigtigt fællesskabet er. I fællesskab kan vi rigtig meget. Ved at fællesskabet synliggøres bliver det tydeligt at Kvaglund Kirke ikke er præstens eller menighedsrådets kirke, men vores allesammens /menighedens kirke, hvor vi løfter i flok*). Det giver en god følelse af lyst og ansvar til at være med til at være kirke. Vi får en ”Vi følelse”. Men ikke en vi-følelse der lukker andre ude. Alle er velkomne til at være med.
*) Og netop det med at løfte i flok gør, at jeg har lidt svært ved, at vi frivillige skal have en særlig påskønnelse med Årsfesten. Jeg synes jo at kirkens ansatte og menighedsråd i den grad også pukler for alle vi frivillige og alle andre menighedsmedlemmer. Så måske de også skulle påskønnes på en særlig måde!

Kh Karin S

Skrevet 22/2-2017 kl 11.04 af Gert Lorenzen Balle (webmaster@kvaglundkirke.dk)