Sognepræst Georg Græsholt

Sognepræst

Jeg kan kontaktes på
tlf. 7525 8207
eller på min e-mail-adresse:
georg@kvaglundkirke.dk
- dog ikke mandag,
som er min fridag.

Min baggrund
Jeg har været præst i Kvaglund siden 1993 – alle årene på deltid. De første år var jeg desuden hjælpepræst for provsten i Esbjerg (først i Sædden, senere i Bryndum og Vester Nebel). Siden år 2000 har jeg været fastansat sognepræst her i Kvaglund på halv tid. Den anden halvdel af mit arbejde foregår i Hjerting. Jeg bor i Janderup (vest for Varde), hvor min kone, Lise, er sognepræst og desuden provst i Varde Provsti. Vi er begge uddannede i København. Efter studierne var jeg i tre år ansat som underviser og forsker ved universitetet. Min kone blev færdig med studierne et par år senere og gav sig så til at søge stilling som præst. Det blev til Vestjylland – og så flyttede vi. Vi er meget glade for at bo i Janderup. Sammen har vi tre børn – Helga på 27, Tyge på 23 og Asger på 21 år.

Min vision
Kirken skal så vidt muligt være et sted, hvor alle mennesker kan komme og føle sig hjemme og godt tilpas – både i festlige og sørgelige situationer og til hverdag. Kvaglund Kirke er først og fremmest kirke for Kvaglundområdet eller Kvaglund sogn. Og det skal den blive ved med at være. Det er ikke alle sognets folkekirkemedlemmer, som bruger den så ofte. Men den står her for at blive brugt. Og man skal hverken være særligt from eller være specielt enig med præsterne (eller nogen som helst andre) for at kunne få noget godt ud af at komme her.

Mine arbejdsområder
Jeg har ikke konfirmander og minnikonfirmander i Kvaglund for øjeblikket (dem har jeg til gengæld en del af i Hjerting). Men bortset fra det er mine arbejdsområder alle de sædvanlige præsteopgaver: at holde gudstjenester, dåb, begravelser, bisættelser og bryllupper - og tale med de mennesker, som jeg har med at gøre i de sammenhænge eller som i øvrigt har brug for at tale med en præst. I foråret og efteråret plejer jeg også at stå for en studiekreds ved kirken sammen med vores organist.