Hvad er Babysalmesang?

Babysalmesang starter op med et nyt hold til efterår. For mere info kontakt os.

Det er et tilbud til småbørnsfamilier med børn fra ca. 2. til 12. måneder som sammen med en eller begge forældre synger og leger med hinanden.

Babysalmesang er populært mange steder, og i Kvaglund Kirke tilbydes babysalmesang med jævne mellemrum i en periode på ca. 3 måneder.

Mor og fars stemme er den bedste i verden for den lille.

At synge, lege, danse og bevæge sig med sit barn er med til at stimulere alle barnets sanser. Der synges børnevenlige sange, salmer, danse, rim og remser

Der bruges forskellige redskaber: instrumenter, faldskærm, sæbebobler, balloner etc.

Ved at deltage i babysalmesang kan forældre få inspiration til at synge videre derhjemme.

Kontaktperson:
Organist Yvonne Søndergaard Larsen
tlf. 2235 9354
organist@kvaglundkirke.dk

Nogle mødre fortæller om hvordan de oplever babysalmesang

Lyset er blødt, og lyden er afdæmpet, fuldstændig som man forventer den i sådan et rum. Men foran os breder der sig et hav af farvestrålende tæpper, og livgivende pludren.

I starten er stemningen højtidlig og man kan mærke kirkerummet, men så snart at Yvonne har sunget den første morgensang, og alle rekvisitterne kommer i spil, udvikler stemningen sig til hyggeligt og latterfyldt rytmik. På hver sin vis hilser babyerne på hinanden, ved berøring, smil og lange blikke. Og når, mødrenes stemmer​ løfter sig og fylder rummet, opbygges harmonien imellem os. Vi danser, rokker, og marcherer, sæbebobler og levende lys opstår foran børnenes ivrige ansigter. Og til sidst, når de alle sidder på flyglet, og lader tonerne vibrerer gennem kroppen, kan man mærke at børnene har taget imod musikken og blevet mætte af oplevelser. Og så er der kaffe!

Skrevet af Kira V. Ragnarsson

Celinas beretning
Hver tirsdag de sidste 3 måneder, har min mor trodset blæst og regn og trillet mig og barnevognen ned til salmesang. Fra 10-11 har vi 1 gang i ugen hygget med sang og dans. Selv min mor var helt pjattet med det. Vi lærte sangene og bevægelserne så godt at vi nu synger og danser herhjemme. Jeg er helt tosset med når Yvonne spiller xylofon, klaver og trommer for mig og de andre dejlige babyer jeg har lært at kende til salmesang og som min mor giver mig lov til at lege med engang imellem, mor leger med de andre babyers mødre.
Det er en helt speciel og hyggelig stemning der er i kirken og jeg kommer til at savne det men nu er der sommer ferie og efter ferien er jeg ved at være for gammel, min mor skal igen på arbejde og jeg skal i dagpleje. Kan kun varmt anbefale de dejlige timer i kirken sammen med Yvonne og jeg håber, der dukker en masse nye ansigter op når hun starter nyt hold.

Skrevet af Marianne Spaanheden Andersen