Nyheder


Gospel INFOGOSPEL-INFOGospelkor INFONogle tanker om VingårdsmandenPernille Sand Folkersen


Aktivitetskalender

Onsdag 20/09-2017

09:30 Mandeklub

Vi begynde med morgenk...

09:30 Strikkecafé

14:00 Kvinder møder Kvinder

15:00 gospelkids 15.30-16.30

16:30 Kirkekoret øver

Torsdag 21/09-2017

12:30 Fællesspisning

14:00 Seniorkor

15:00 Sprog Café

Fredag 22/09-2017

09:30 Babysalmesang

17:30 Running Dinner

Fredag d. 22. sept. kl...

[Nyhederne pr. e-mail] [Skriv nyhed]
Nogle tanker om Vingårdsmanden

Når man går og pusler derhjemme i haven, kan man godt blive mindet om en tekst fra Bibelen, der pludselig bliver så levende og tydelig.

Jeg kunne jo ikke andet end at blive mindet om vingårdsmanden i dag, hvor jeg beskar vores vintræ.

Sikke travlt vor himmelske Far må have med at beskære og tynde ud hos hver enkelt af os. Jeg blev også mindet om den store kærlighed Han gør det med.

Det tog flere timer for mig, at beskære og tynde ud i vores ene vinplante, hvor hvert enkelt skud blev bedømt og hver enkelt vinklase vurderet, inden der blev klippet. Nogle vinklaser er for små og skravlede, og det er tydeligt, at de ikke bliver til noget. Ligeså med de lange. lange vilde skud, som ikke bærer frugt, men bare gror og gror. De lange skud som gror, og ser så livlige og sunde ud, er vildskud. De er bare ude på skæg og ballade og skygger for solen, så druerne ikke kan modne. De dræner planten for kræfter. Så væk med dem, for at bevare resten af planten sund og i god form til at bære gode frugter.

Mon ikke Gud er lige så nøje med os?

Vi bliver vendt og drejet og bedømt med kærlige øjne, så vi til sidst bliver dem Han drømmer om vi skal blive og bære gode frugter.

 

Jesus sagde: »Jeg er det sande vintræ, og min fader er vingårdsmanden. Hver gren på mig, som ikke bærer frugt, den fjerner han, og hver gren, som bærer frugt, den renser han, for at den skal bære mere frugt. Ligesom en gren ikke kan bære frugt af sig selv, men kun når den bliver på vintræet, sådan kan I det heller ikke, hvis I ikke bliver i mig. Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre. Den, der ikke bliver i mig, kastes væk som en gren og visner; man samler dem sammen og kaster dem i ilden. Hvis I bliver i mig, og mine ord bliver i jer, så bed om, hvad I vil, og I skal få det. Derved herliggøres min fader, at I bærer megen frugt. Hvis I holder mine bud, vil I blive i min kærlighed, ligesom jeg har holdt min faders bud og bliver i hans kærlighed. Sådan har jeg talt til jer, for at min glæde kan være i jer, og jeres glæde blive fuldkommen.
Johannesevangeliet 15, 1-11.

Karin Skjøth

 

 

Skrevet 10/7-2017 kl 09.43